Linkbuilding

linkbuildingLinkbuilding is een goede manier om een website hoger in zoekmachines te krijgen. Het aantal backlinks naar je site en de kwaliteit daarvan bepalen voor meer dan 50% hoe hoog je in de zoekresultaten terecht komt. De waarde van het zogenaamde linkprofiel kun je met linkbuilding beïnvloeden. Het is echter wel zaak dat je dit doet op een manier die binnen de regels van Google valt. Anders wordt je bestraft en komt je site juist tientallen plekken lager te staan. Of je wordt helemaal niet meer gevonden met de zoekmachine.

Tips voor linkbuilding

Nieuwe Voordeur heeft verschillende tips voor effectieve linkbuilding.

  • Kies voor een strategie.Bedenk goed op welke zoektermen je gevonden wil worden. Waarop zullen potentiële klanten het meest zoeken? En hoe hoog is de concurrentie op dit vlak? Het is ook goed in te zien dat “sportsokken online bestellen” makkelijk haalbaar is dan het algemenere “sportsokken”.
  • Houd de kwaliteit in het oog.Linkbuilding heeft alleen effect als het kwalitatief gebeurd. Het plaatsen van een grote hoeveelheid aan links heeft geen zin als de inhoud niet overeenkomt met je website. Kwalitatieve backlinks hebben daadwerkelijk iets met je bedrijf te maken.
  • Verhoog je autoriteit.Google herkent sommige websites als een autoriteit binnen een bepaald gebied. Met goede linkbuilding kan dit ook voor uw site gelden. Zorg ervoor dat er veel over u (online) gesproken wordt en dat er regelmatig naar u wordt gelinkt. Wees ook actief op de sociale media.

Professionals

Je kunt zelf met deze tips aan de slag gaan, maar het is ook mogelijk om Nieuwe Voordeur in te schakelen. In dat geval laat je al het werk opknappen door professionals. Wij hebben ervaring met linkbuilding en weten waar de valkuilen liggen. Maak gebruik van onze kennis en schakel ons in.